Nieuwe aanpak regionale mobiliteitsteams

03/09/2021

35 regionale mobiliteitsteams gaan mensen helpen bij het vinden van nieuw werk. Het gaat om mensen die door de coronacrisis nu of straks geen werk hebben. Starters op de arbeidsmarkt en mensen met een taalachterstand krijgen hierbij extra aandacht.

Een regionaal mobiliteitsteam biedt mensen extra hulp aan bij het vinden van ander werk. Deze hulp is voor mensen mét en zonder baan. Vakbonden, het UWV en gemeenten zijn onderdeel van de regionale mobiliteitsteams.

Het regionaal mobiliteitsteam maakt een persoonlijk plan voor hulp bij het vinden van ander werk. Die hulp kan bestaan uit:

  • (meer) begeleiding;
  • loopbaanadvies;
  • (om)scholing;
  • scholing via praktijkleren in het mbo;
  • hulp bij schulden.

Je kunt ook hulp krijgen als je nog werk hebt. De begeleiding gaat door als je werk stopt en je bij het UWV een WW-uitkering aanvraagt. Of als je bij de gemeente terechtkomt voor een bijstandsuitkering.

Voorbeelden situaties bij zoeken naar nieuw werk

Of het regionaal mobiliteitsteam je kan helpen, hangt af van je huidige situatie.

  • Je hebt nu werk. Maar je praat met je werkgever en/of de vakbond over het vinden van ander werk. Vaak lukt dat op eigen kracht. Heb je naast de hulp die je werkgever en vakbond kan bieden extra ondersteuning nodig? Je werkgever of de vakbond kan je deze ondersteuning aanbieden vanuit het regionaal mobiliteitsteam.
  • Ben je werkzoekend en ontvang je een uitkering van het UWV of de gemeente? En heb je naast de ondersteuning die UWV of de gemeente biedt extra hulp nodig? Ook dan kunnen UWV of de gemeente je aanvullende hulp bieden vanuit het regionaal mobiliteitsteam.
  • Je bent zelfstandig ondernemer en je denkt aan een baan bij een werkgever. Mogelijk heb je schulden en wil je daar ook ondersteuning voor. Ook dan kan het regionaal mobiliteitsteam helpen.

Klik HIER om een mobiliteitsteam in jouw buurt te vinden.

backtotop

>> Nieuws

Nieuwe aanpak regionale mobiliteitsteams

35 regionale mobiliteitsteams gaan mensen helpen bij het vinden van nieuw werk. Het gaat om mensen die door de coronacrisis nu of straks geen werk hebben. Starters op de arbeidsmarkt en mensen met ...
(more..)

Kabinet draait geldkraan dicht: aan coronasteun komt een einde

Het kabinet draait de geldkraan dicht: de coronasteunpakketten voor bedrijven en ondernemers worden gestopt. Vanaf 1 oktober komt er een einde aan het grote pakket, al wordt er mogelijk nog wel ste...
(more..)

Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19 via UWV

In 2020 heeft het kabinet een aanvullend sociaal pakket aan maatregelen gepresenteerd als onderdeel van het steun- en herstelpakket van de economie. Doel van het sociaal pakket is om ervoor te zorg...
(more..)

Goed nieuws!

Goed nieuws! Wij hebben de aanbesteding van Bureau Zelfstandigen Fryslân gewonnen. Ook vanaf 1 augustus mogen wij weer ondernemers uit Fryslân begeleiden en coachen. We kijken uit naar een v...
(more..)